30 Ekim 2020 Kuşadası Körfezi Depremi Bilgi Notu

Dr. Murat UTKUCU1,2, Dr. Emrah BUDAKOĞLU1, Dr. Emrah DOĞAN2

1Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü

2Sakarya Üniversitesi Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Aydın ili Kuşadası ilçesi açıklarında, Kuşadası Körfezi içinde 30 Ekim 2020 tarihinde yerel saatle 14.51’de, büyüklüğü Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) tarafından ML=6.9 olarak hesaplanmış bir deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrasında birinin büyüklüğü M=5.1 olarak hesaplanan yüzlerce artçı deprem meydana gelmiştir.  Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’nın (AFAD) verdiği son rakamlara göre deprem 39 can kaybına ve 885 yaralanmaya neden olmuştur. Deprem, küçük ölçekli bir tsunamiye de neden olmuştur.

30 Ekim 2020 Kuşadası Körfezi depremi ile ilgili detaylı rapora ulaşmak için lütfen tıklayınız!..