Jeofizik Uygulama Sahası

Jeofizik Uygulama Sahası, öğrencilerimizin Jeofizik Mühendisliği eğitimi boyunca aldıkları teorik bilgileri pratiğe dönüştürmeleri açısından oldukça önem taşımaktadır. Bu bağlamda Sakarya Üniversitesi Kampüsü içerisinde uygun bir araziye çeşitli jeofiziksel anomali üretebilecek nesneler (varil, demir çubuk, plastik boru, strafor) gömülmüştür. Aynı zamanda içine su doldurulabilecek boş bir oda da yer altında inşaa edilerek ortaya çıkacak anomalilerin incelenmesine olanak sağlanmıştır. Öğrencilerimiz bu sahada aynı zamanda bitirme çalışmalarını uygulamalı bir şekilde yapma, bölüm bünyesinde bulunan jeofizik cihazları işlevsel bir şekilde kullanma ve en önemlisi de mesleki yaşamlarında kaşılaşabilecekleri herhangi bir problem karşısında ne tür bir jeofiziksel yaklaşımda bulunabilecekleri bilgi ve becerileri kazanmaktadır.